Klimaat bestendige tuin.

Jan Terlouw opent Tuin en Landschap Experience op Plantarium
Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw opent op zaterdag 27 augustus om 11.00 uur de Tuin en Landschap Experience op boomkwekerijvakbeurs Plantarium in Boskoop voor het publiek. Vanaf 24 augustus is de Experience al te bezichtigen voor vakbezoekers.

De vakbladen Tuin en Landschap en De Boomkwekerij van uitgeverij Hortipoint organiseren samen met Plantarium een expositie, de Tuin en Landschap Experience geheten, rond het thema Klimaatbestendige ruimte. De expositieruimte is ontworpen door leden van het Ontwerp Instituut.

Klimaatkoning
De ontwerpen zijn geïnspireerd op het boek Koning van Katoren van Terlouw. Zoals hoofdpersoon Stach zeven opdrachten moet vervullen, zo gaat de bezoeker van de Tuin en Landschap Experience door zeven verschillende ruimtes waarin aspecten van klimaatverandering zoals wateroverlast, hittestress, luchtvervuiling en biodiversiteit aan de orde komen.

Rode draad is de rol die groen kan spelen in de openbare ruimte, bijvoorbeeld in de vorm van dak- en gevelgroen, beplanting die goed tegen droogte of natheid kan, en natuurlijk bomen die zorgen voor zuurstof en fijnstof afvangen. Aan het einde van de 'reis' kan de bezoeker een selfie maken op een groene troon.

Reis door het klimaat
Aan de realisatie van de Tuin en Landschap Experience werken diverse hoveniersbedrijven en boomkwekers mee. In een apart boekje, dat als ondertitel 'Reis door het klimaat in 7 stappen' heeft gekregen, wordt de bezoeker meegenomen door de zeven verschillende ruimtes. Het boekje is gratis verkrijgbaar tijdens Plantarium.
Plantarium wordt gehouden van 24 tot en met 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer info is te vinden opde website.
                                                                                                                                                                                                      Bron: Greenity 2016


plantarium

Inventarisatiegesprek?

Het eerste gesprek duurt 1 uur. 
De vergoeding die wij hiervoor vragen is € 99,95 incl 21% Btw
Tarief is inclusief reiskosten tot een afstand van 25 kilometer.
Bij opdracht van een Tuinontwerp wordt de € 99,95 verrekend.

Contact